ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Επισκεφθείτε το πιο προσιτό ηφαίστειο της Μεσογείου, μείνετε για τις υπέροχες παραλίες και την απολαυστική θέα

Η Νίσυρος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, που εξακολουθεί να είναι ακόμα ανέγγιχτο από την τουριστική επέλαση. Ξεχωρίζει για τις γραφικές γωνιές του και την ήρεμη ατμόσφαιρα.

Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Τήλο. Εκτείνεται σε μια επιφάνεια 41 χλμ. και η ακτογραμμή του έχει μήκος 28 χλμ. Σε αυτό μπορείτε να φθάσετε με πλοίο από τον Πειραιά, την Κω ή την Ρόδο.

Η Νίσυρος είναι διάσημη για το Ηφαίστειο της, η έκρηξη του οποίου διαμόρφωσε το νησί, θεωρείται ένα από τα νεότερα ηφαιστειακά κέντρα στην Ελλάδα και εξακολουθεί να είναι ενεργό ακόμα και σήμερα.

Το Ηφαίστειο της Νισύρου είναι από τα ελάχιστα στον κόσμο που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί. Μετά από μια σύντομη διαδρομή μπορεί οποιοσδήποτε το θελήσει, να περάσει ώρες εξερευνώντας τους υδροθερμικούς κρατήρες.

Οι παραλίες της Νισύρου είναι καθαρές και γαλήνιες, ιδανικές για όσους θέλουν να απολαύσουν ήρεμα τις διακοπές τους δίπλα στη θάλασσα. Η Παχιά Άμμος είναι αγαπημένη επιλογή από τους πιο "προχωρημένους". Η παραλία απέχει μόνο 15 λεπτά από τον πλησιέστερο χώρο στάθμευσης. Λίγο μακρύτερα βρίσκεται η παραλία Λιες. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα Χοχλάκια, που πήρε το όνομα της από τις μεγάλες, στρογγυλές πέτρες της παραλίας και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Μανδράκι.

Επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά

Εκτός από πρωτεύουσα του νησιού, το Μανδράκι είναι και το λιμάνι του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Νισύρου με πολλές διαθέσιμες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Σε μια απόσταση 8 χλμ ανατολικά του Μανδρακίου βρίσκεται ο Εμπορειός που ξεχωρίζει για την μοναδική αρχιτεκτονική του.

Η Πόρτα είναι η κεντρική πλατεία των Νικιών, κι εκεί βρίσκεται η εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου, μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Ελλάδας!

Εκτός από τις όμορφες παραλίες του το νησί προσφέρει στον επισκέπτη και άλλες δυνατότητες όπως για παράδειγμα ένα μικρό ταξίδι στην κοντινή Κω, ή την εξερεύνηση του νησιού ή ακόμα και έναν περίπατο γύρω από το Μανδράκι.

Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε

Το Ηφαιστειολογικό Μουσείο στα Νικιά, που βρίσκεται στην άκρη της καλντέρας, προσφέροντας μια μοναδική θέα.

Το Παλαιόκαστρο, την ακρόπολη της κλασικής περιόδου της αρχαίας πόλης. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής της.

Το μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, που χτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου βορειοδυτικά του Μανδρακίου. Το μεγαλύτερο μέρος του μοναστηριού είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.

Οι Θερμές Πηγές  βρίσκονται στα Λουτρά και η πηγή είναι ιδανική για πολλές παθήσεις όπως ρευματισμοί, αρθριτικά, δερματολογικές παθήσεις, σκελετικές παθήσεις, ισχιαλγίες κ.ά.